Infrastructura TREBUIE sa devina o prioritate

In primul rand ma refer la Bucuresti, dar sunt convins ca cele spuse sunt valabile in majoritatea oraselor mari din Romania.

Citesc, pentru ca ma si intereseaza, din ce in ce mai multe lucruri despre lucrari de anvergura necesare pentru imbunatatirea infrastructurii auto, feroviare sau de alta natura, care se desfasoara, sunt in faza de proiect sau pur si simplu, la nivelul vorbelor. Ma bucur foarte mult cand se mentioneaza lucrari serioase de imbunatatire a infrastructurii. Imi doresc foarte mult ca aceste proiecte sa se finalize. Cat mai repede! Timpul nu prea mai are rabdare! ;-))

Va dati seama daca aceste lucruri se discutau imediat dupa revolutie? Eram departe! Dar sistemul s-a asigurat sa isi creeze mai intai mecanismele pentru acapararea majoritatilor surselor de profit, sa isi produca primii milionari/miliardari autentici, iar acum, impinsi de val (in mare parte UE!), intra intr-o oarecare competitie de piata. Uffff, indivizii astia care se cred politicieni …

 Ma rog, nu despre asta vroaim sa povestesc, dar despre niste articole care mi-au atras atentia:

Reclame

2 gânduri despre „Infrastructura TREBUIE sa devina o prioritate

  1. Povestea cu inelul feroviar e o porcarie care e scoasa an de an de la naftalina. In cea mai mare parte a ei centura e intr-o stare avansata de degradare – asta pentru a nu uita de celebra curba de la podul peste Dambovita din sudul orasului care a fost proiectata probabil pentru drezine dat fiind ca intre Bucuresti Sud si Popesti-Leordeni nu poate circula niciun fel de tren. Plus faptul ca linia ferata si soseaua sunt departe de orice punct de interes, in acest moment. Probabil ca orasul se va dezvolta si anumite segmente din centura vor deveni mai interesante, insa nici nu vreau sa stiu cate miliarde de euro va costa implementarea unei retele de trenuri de tip RER sau S-Bahn!

  2. Da, poate ai dreptate, nu stiu in ce masura „inelul feroviar” este cel mai bun exemplu pentru prioritatile Bucurestiului. Ceea ce eu vroiam sa subliniez este necesitatea de a avea lucrari de infrastructura. Cat mai repede, cat mai uitile.
    Dar ai dreptate, daca se cheltuiesc banii aiurea, nu am rezolvat nimic.

    Multumesc,

    Mihai PALADE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s