Harta verde

Chiar acum trageam cu coada ochiului la webcast -ul live de pe realitatea.net, unde se transmite o emisune numita Saptamana de vreme. O doamna (nu era romanca) spunea ca in 1990 a realizat o harta verde a orasului New York. Adica cate locuri cu verdeata sunt in acest oras (imens!). Cam 143 in 1990, fata de … aproape 1000 in prezent.

Adica New York -ul si-a imbunatatit substantial infrastructura verde.

Raspunzand la intrebarea reporterului despre cum arata Bucurestiul, doamna respectiva spunea ca i se pare ciudat ca: avem tramvaie , dar nu intotdeauna pline, avem infrastructura pentru biciclete, dar  nu le foloseste nimeni si avem strazi PLINE. Mai spunea ceva de faptul ca oamenii nu constientizeaza faptul ca este mai sanatos si de cele mai multe ori mai economic sa foloseasca transportul in comun.

Ma rogm parerile sunt impartite. Ceea ce m-a determinat pe mine sa scriu acest poste este faptul ca, asa cum intuiam, strainii vad ca exista piste pentru biciclete in Bucuresti. Dar nu sesizeaza (este normal, fiind in trecere) ca aceste piste au fost facute intr-o bataie de joc strigatoare la cer. Este efectul pe care administratia locala la dorit de la bun inceput: SPOIALA!!! Ea o sa strige sus si tare ca Bucurestiul este un oras modern, vezi incluziv pistele pentru biciclisti, dar adevarul este ca: BUCURESTIUL NU ARE PISTE PENTRU BICICLETE!

Reclame

4 gânduri despre „Harta verde

  1. Eu am noroc, pe traseul meu spre serviciu exista pista de biciclete si o folosesc zilnic. Sunt deacord ca sunt construite pe alocuri aiurea si ca lungimea lor este minima, deocamdata, dar pe mine, sincer, ma ajuta mult.
    Cred ca in momentul in care o sa fim mai multi cu biciclete, o sa avem un cuvant mai mare de spus. Vezi si cazul cu motociclistii, care, crescand numeric, isi gasesc locul in trafic din ce in ce mai bine.

  2. Total de acord: chiar dacă nu le folosesc nu pot să nu observ că pistele pt biciclişti sunt făcute la mişto. Cu gropi, prin copaci, prin garduri, peste stâlpi… Nu sunt deloc gândite.

  3. Harta Verde de care spunea doamna s-a lansat ieri. Duminica va fi si o intalnire in Cismigiu, zona Foisor, de la 5 PM iar bucurestenii vor putea interactiona pe viu cu Harta Verde, vor putea pune intrebari. Vor fi acolo si initiatorii proiectului. Deci, daca va intereseaza…sunteti invitati!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s