Poiana narciselor 2009

Cu vreo luna in urma cineva mi-a spus ca prin mai, undeva pe langa Brasov, este o zona salbatica unde cresc narcise si o singura data pe an (in mai), publicul are acces acolo si poate admira patura de flori. M-am interesat si am pornit duminica la Vad, comuna Sercaia, la 55 km de Bucuresti in sensul spre Sibiu.

In drum spre poiana am admirat lanurile de grau, pline de maci, in aceasta perioada. Foarte frumos.

From dePrinRomania
From dePrinRomania

Drumul Brasov – Sibiu este foarte pitoresc si el. Peisaje deosebite, cu muntii Carpati in fundal. Exceptand inca 2 – 3 semafoare (prezente acolo si cu vreo 2 ani in urma – aluzie cat de repede se lucreaza la infrastructura rutiera in Romania!), soseaua este buna, deci o placere sa conduci.

Intrarea in poiana este traditionala: drum de pamant, de tara, asa cum place mai nou autoritatilor in turism (sic!).

From dePrinRomania

Duminica era in poiana si o sarbatoare campeneasca, deci aglomeratie mare. Lumea venise la gratare si la cules de narcise! De aceea, chiar daca am intrat in poiana si ne-am afundat binisor in padure, nu prea am mai gasit noi narcise de admirat si fotografiat. Erau demult culese. Destul de trist, pentru ca narcisele salbatice nu rezista mult timp, odata smulse din pamant si pana la masina se cam ofileau. Probabil mai in mijlocul poienii am mai fi gasit si noi narcise, dar nu am avut timp sa mergem foarte adanc in rezervatie.

Sarbatoare campeneasca a fost prilej si de campanie electorala – cum altfel (!?), pentru ca printre melodii populare se mai auzea cum fosta guvernare a lasat, dar acum promitem ca …, si ca ne mandrim cu drumul modernizat pana la poiana, chiar daca nu vrem sa venim cu asfaltul pana in buza padurii … si ca actuala guvernare va face si va drege …

Pe scurt, o zona frumoasa de la natura, insuficient pusa in valoare –  nu era niciun panou informativ despre poiana, despre fauna care creste acolo, etc. O zona in care merita sa vii sa iti incarci un pic bateriile, desi pentru mine a fost cam departe, venind tocmai din Bucuresti.

From dePrinRomania
From dePrinRomania
From dePrinRomania
From dePrinRomania
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s