Ce s-a intamplat cu ghiseul.ro?

Obisnuiam sa fac plati (taxe!) prin intermediul http://www.ghiseul.ro. Dar astazi am remarcat ca nu mai este functional, fara niciun fel de explicatie suplimentara. Ba da, ca din ianuarie 2011, apare un alt mecanism de plata.

From blog

Nu reusesc sa inteleg de ce au oprit ghiseul.ro inainte ca alternativa sa fie functionala?

[Update 2010-12-29]: … uite, chiar se lucreaza la site!

From blog

[Update 2011-01-03, Mihai PALADE]: oare cat o sa dureze faza de inrolare institutii in sistem?

From blog

[Update, 2011-01-03]: o mica problema

From blog

[Update 2011-01-25, Mihai PALADE]: Conform celor spuse aici, in aproape doua saptamani va fi functional. Astept cu interes.

[Update 2011-01-28, Mihai PALADE]: O problema conexa la ghiseul.ro . Totusi, o problema. Pentru mine este mai important acum sa stiu cand reporneste ghiseul.ro. Eram obisnuit sa platesc rapid si fara complicatii, iar acum nu mai pot. Si ma enerveaza ca au facut shut down tam-nesam, fara explicatii.

Am incercat sa aflu o pozitie oficiala a MCSI cu privire la oprirea neanuntata a site -ului, dar de mai bine de o luna de zile nu am primit nimic. Emailurile de pe site -ul MCSI sunt puse de forma. La ce folos daca oamenii din spatele adreselor de email sunt ignoranti?

[Update 2011-02-18, Mihai PALADE]: Raspuns (primit 2011-01-31) privind oprirea ghiseul.ro:

„In ceea ce priveste Sistemul National Electronic de Plati, MCSI lucreaza in prezent la implementarea noii platforme tehnologice a ghiseul.ro, care urmeaza a fi data in utilizare in scurt timp. Pentru a putea instala noua platforma ghiseul.ro, care sa asigure mai multe servicii de plata online si o mai mare integrare cu institutiile publice, a fost necesar ca versiunea veche a aplicatiei sa fie oprita.

Sper ca raspunsul sa va fie util.”

[Update 2011-03-03, Mihai PALADE]: In timp ce MCSI lanseaza proiecte din ce in ce mai multe si mai diverse (bravo lor, este un lucru bun!) (http://bit.ly/g5A9xf), oamenii se declara nemultumiti de faptul ca, dupa atata vreme, o initiativa tot a MCSI (adica ghiseul.ro) nu este gata:

Sunt de meserie programator si trebuie sa spun ca e o rusine faptul ca nu au fost in stare sa creeaza nici pana acum ghiseul.ro. RUSINE !

„E un element extrem de important în modernizarea modalităţii de plată a taxelor şi impozitelor din România. Practic orice ceteţean din România va putea, în viitor, de acasă, de pe calculator, să îşi plătească impozite online prin cadrul pe care azi l-am creat. Cetăţenii vor avea această posibilitate să stea acasă, să nu meargă la ghişee să piardă timpul, ci prin utlizarea cardului să-şi poată plăti online toate taxele pe care le au, să le poată vizualiza, să decidă pe care le achită, în ce ordine fără a fi nevoiţi să se deplaseze la ghişeele primăriilor”, a declarat primul-ministru Emil Boc.

[Update 2011-03-07, Mihai PALADE]: Dl. Basescu forteaza MCSI sa finalizeze sistemul de plati in martie 2011 (http://bit.ly/gsf7D0).

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s