Targul tehnic de la Hannover Messe 2012

Salutari,

Am avut ocazia sa particip pentru cateva ore la targul de la Hanovra (http://www.hannovermesse.de/home), cel mai mare targ de tehnologie din Europa. Targul este structurat anul aceste pe cateva directii: IT si automatizari, energie, mobilitate, automatizarea intreprinderilor, R&D, tehnologii verzi.

Exista mai multe tururi tematice prin targ, printre care: robotica, solutii pentru energie, mobilitate, inginerie mecanica, dezvoltare urbana si tehnologii verzi. Avand putin timp la dizpozitie (cam 5 ore), am ales turul dedicat dezvoltarii urbane (Metropolitan Solutions). A fost o experienta utila, totusi fara sa contina elemente spectaculoase, asa cum m-as fi asteptat. Ideea este ca viitorul aglomerarilor urbane implica o infuzie de tehnologie avansata, bazata pe elemetele IT&C, pentru un management eficace al utilitatilor, transportului, energie, mediu inconjurator, administratie.

Mi-a atras foarte mult atentia, felul in care invatamantul gimnazial tehnic este sustinut de catre oficialitatile germane si companiile producatoare de tehnologie. Exista in cadrul targului o zona care se adreseaza elevilor (TectoYou), unde acestia pot experimenta tehnologia prin lucrari practice si jocuri, in vederea intelegerii fenomenelor fizice si felulului  in care aceasta sunt utilizate in mod curent.

Mai departe cateva imagini din cadrul targului si recomandarea sa-l vizitati anii viitori. Planificati-va o saptamana! ;-))

Această prezentare necesită JavaScript.

 

Reclame

2 gânduri despre „Targul tehnic de la Hannover Messe 2012

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s