Probleme reale in sectorul 3

via pliant de campanie Robert NEGOITA (USL):

Nu am incredere in:

 • [1] reabilitarea termica gratuita a blocurilor

Nu imi dau seama cum pot fi promovate:

 • [2] locuinte pentru tineri la pret de constructor

De ce trebuie sa existe:

 • [3] taxa 0 pentru strangerea gunoiului?

Sunt de acord cu:

 • [4] crese si gradinite in fiecare cartier – simplu de contabilizat
 • [5] scaderea ratei infractionalitatii – cum? exista o analiza a tipurilor de infractiuni? exista un plan de combatere si scadere a infractionalitatii?
 • [7] transparenta in cheltuirea banului public – cum? eu sunt pentru INFORMATIZARE!!!
 • [8] solutionarea problemei cainilor comunitari – fara o coerenta cu celelalte primarii si PMB este sortita esecului
 • [10] consultari periodice cu cetatenii – cum spuneam, eu sunt pentru INFORMATIZARE!!!

Nu sunt tocmai convins de oportunitatea privind:

 • [6] construirea unui spital modern

Nu-mi este foarte clar de ce trebuie intervenit prin:

 • [9] crearea de locuri de munca in cadrul Politiei Locale

via site web Liviu NEGOITA (PDL):

Cam prea multa insistenta pe:

 • arbori, arbusti si copacei; sisteme automate de irigatii si cosuri de gunoi – mi se par utile, dar nu ca linii directoare de guvernare; pe de alta parte, daca nu vor mai fi implementate, ar fi un regres!
 • montarea de limitatoare de viteza, cresterea numarului de agenti comunitari, politie locale si iar … politie locala, parca de ne vrem cate un gardian pentru fiecare locuitor

Dar sunt de acord cu cele mai multe initiative:

 • amenajarea si intretinerea spatiului public – cum altfel, este job de baza al primariei!
 • „amenajarea a peste 200 de platforme modulare, securizate, pentru depozitarea deseurilor menajere şi reciclabile” – dar montate cu cap, in locuri adecvate!
 • ” dezvoltarea programului de colectare diferenţiată a deşeurilor reciclabile şi a celor electrice şi electrocasnice”
 • „amenajarea a 15 de noi terenuri de sport multifuncţionale” – nu numai terenuri, dar SALI SPORTIVE MULTIFUNCTIONALE!
 • „susţinerea programelor de reabilitare termică a blocurilor” – dar nu in mod gratuit; nu ajuta nimanui! proprietarii trebuie sa inteleaga responsabilitatea pe care o au asupra proprietatilor sale, chiar si printr-o participare financiara lejera! dar nu ZERO!
 • amenajarea unor terenuri abandonate sau implicarea in dezvoltarea unor ansambluri rezidentiale – nu stiu exact cum se doreste aceasta implicare, probabil ceva finantare complementara in parteneriate PP;
 • parcari, utilitati – iarasi, de baza!

Dar imi plac in mod deosebit acestea (sper sa nu fie vorbe in vant):

 • „susţinerea unui program de parteneriat între teatre şi cinematografe cu şcolile gimnaziale, extinderea colaborării cu teatrul Act”
 • „reabilitarea şi darea în folosinţă a clădirii monument istoric „Şcoala nr.80”
 • „informatizarea şi modernizarea a 27 de biblioteci şcolare”

Exista multe alte oportunitati si nevoi; voi incerca sa le pun pe hartie cat de curand.

Pana una alta, consider ca o administratie eficienta trebuie sa fie atenta si la detalii, precum:

 • daca tot se investesc bani in asfaltare, hai sa le facem cu scurgeri adecvate
From Probleme reale in sectorul 3
From Probleme reale in sectorul 3
 • daca tot se modernizeaza locurile de joaca, hai sa prevedem si un program de mentenanta al acestora, pentru ca in timp acestea se degradeaza!
From Probleme reale in sectorul 3
 • daca tot instalam ghene pentru gunoi, sa nu le lasam in strada si in dreptul scolilor;
From Probleme reale in sectorul 3
 • daca tot instalam cosuri de gunoi, hai sa fie unele adecate, de volum mai mare
From Probleme reale in sectorul 3
 • daca tot amenajam terenuri sportive pentru copii, hai sa le facem cum trebuie, nu cu exces de pietroaie
From Probleme reale in sectorul 3
 • hai sa nu mai toleram afise in fiecare copac!!!
From Probleme reale in sectorul 3
 • daca tot s-au acordat drepturi de constructie, hai sa nu lasam santierele abandonate si utilajele in bataia vantului (DA, macaraua din imagine face rotatii in fiecare zi; in dreptul unei scoli si cel putin 4 – 5 blocuri!!!)
From Probleme reale in sectorul 3
Reclame

5 gânduri despre „Probleme reale in sectorul 3

 1. Bune observatii. As dori sa comentez doua.

  1. Legat de <> nu ai trecut motivul pt care nu esti de acord cu aceasta promisiune electorala. Eu as spune aici ca aceasta promisiune se bate cap in cap cu alte promisiuni ale aceluiasi candidat, respectiv de exemplu „dezvoltarea programului de colectare diferenţiată a deşeurilor reciclabile şi a celor electrice şi electrocasnice”. Cata vreme ai taxe zero pt strangerea gunoiului, ce nevoie mai are cetateanul de rand sa recicleze? Nu toti (a se citi putini) sunt interesati de mediu.

  2. Legat de <> aceste programe sunt total impotriva cetateanului. Sustinerea se face din bani publici, respectiv tot din banii cetateanului. De asemenea, fiind sponsorizate de primarii, aceste lucrari tind sa creasca in pret (caci se stie ca statul e mana larga in general) deci ajung sa coste mult mai mult decat ar trebui, debalansand totodata si adevaratul pret al unor asemenea lucrari pe piata. Piata de termoizolare e relativ noua si lasata sa evolueze de la sine, ar duce spre preturi f mici. Firmele concurente incep sa se inmulteasca. Deja eu, alaturi de vecinii mei, mi-am izolat apartamentul la un pret foarte bun!

  La toate acestea se adauga si calitatea execrabila a lucrarilor sponsorizate de primarii (caci cata vreme „persoana” care da banul nu e aceasi cu persoana care beneficiaza de lucrare, nu se mai tine cont de calitate ci mai degraba de pretul de achizitie a materialelor; la manopera ajungi sa ai exact aceleasi probleme caci tu ca beneficiar ar trebui sa multumesti si cu jumatati de masura, nu?). Ce am scris putin mai sus e si din experienta parintilor prietenei mele.

 2. (mai sus au aparut niste erori, asa ca retrimit)

  Bune observatii. As dori sa comentez doua.

  1. Legat de „De ce trebuie sa existe: [3] taxa 0 pentru strangerea gunoiului” nu ai trecut motivul pt care nu esti de acord cu aceasta promisiune electorala. Eu as spune aici ca aceasta promisiune se bate cap in cap cu alte promisiuni ale aceluiasi candidat, respectiv de exemplu „dezvoltarea programului de colectare diferenţiată a deşeurilor reciclabile şi a celor electrice şi electrocasnice”. Cata vreme ai taxe zero pt strangerea gunoiului, ce nevoie mai are cetateanul de rand sa recicleze? Nu toti (a se citi putini) sunt interesati de mediu.

  2. Legat de “susţinerea programelor de reabilitare termică a blocurilor” – dar nu in mod gratuit; nu ajuta nimanui! proprietarii trebuie sa inteleaga responsabilitatea pe care o au asupra proprietatilor sale, chiar si printr-o participare financiara lejera! dar nu ZERO!” aceste programe sunt total impotriva cetateanului. Sustinerea se face din bani publici, respectiv tot din banii cetateanului. De asemenea, fiind sponsorizate de primarii, aceste lucrari tind sa creasca in pret (caci se stie ca statul e mana larga in general) deci ajung sa coste mult mai mult decat ar trebui, debalansand totodata si adevaratul pret al unor asemenea lucrari pe piata. Piata de termoizolare e relativ noua si lasata sa evolueze de la sine, ar duce spre preturi f mici. Firmele concurente incep sa se inmulteasca. Deja eu, alaturi de vecinii mei, mi-am izolat apartamentul la un pret foarte bun!

  La toate acestea se adauga si calitatea execrabila a lucrarilor sponsorizate de primarii (caci cata vreme „persoana” care da banul nu e aceasi cu persoana care beneficiaza de lucrare, nu se mai tine cont de calitate ci mai degraba de pretul de achizitie a materialelor; la manopera ajungi sa ai exact aceleasi probleme caci tu ca beneficiar ar trebui sa multumesti si cu jumatati de masura, nu?). Ce am scris putin mai sus e si din experienta parintilor prietenei mele.

 3. Salut,

  Nu sunt de acord cu taxa zero pentru ridicarea gunoiului. Cum spui si tu, daca nu platesti taxe pentru ridicarea gunoiului, de m-as mai mobiliza pentru colectarea selectiva? 😉

  Nu sunt de acord cu anveloparea gratuita a blocurilor. Rationamentul tau este corect.

  Multumesc,

 4. Nu spun ca tot ceea ce a promis Robert Negoita in campania electorala este irealizabil, insa, nu pot sa cred ca reabilitarea termica a blocurilor se va face gratuit, este imposibil fara un buget corespunzator sau credit, evident, nerambursabil.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s