O experiență turistică

Vă mărturisesc că tare mi-a mai plăcut ideea autobuzului turistic din București, mai ales că am văzut ce înseamnă această distracție la Barcelona. Într-o zi de duminică, după ce am votat la locale, mi-am luat copiii și încă niște prieteni și ne-am dus seara, pe la orele 19:00 la Unirea (partea cu Horoscop!), să facem o tură cu autobuzul turistic. Am plătit aproape 100 ron pentru 4 bilete (vezi tarife aici) și am pornit la drum. Orarul oficial este 10:00 – 22:00, zilnic. Traseul este Piața Presei Libere – Piața Unirii. Punctul de plecare și cel terminus este Piața Presei Libere.

Ne-am bucurat de momentele călătoriei la înălțime, dar la un moment dat am coborât să ne mai bucurăm de verdeață. Am coborât la Parcul Kiseleff. Am primit asigurări de la șofer că autobuzele circulă până la orele 22:00, pe pliantele primite scria la fel, pe site -ul RATB scrie același orar.

La orele 21:20 eram din nou în stație așteptând autobuzul pentru Piața Unirii. Până la orele 21:55 nu sosise nimic, moment în care am sunat la dispeceratul RATB pentru lămuriri. Mi s-a transmis sec că ultimul autobuz a plecat demult, iar la orele 22:00 ultimul autobuz se retrăgea din ciculație pe la Piața Presei Libere. Ups! Am luat metroul până la Unirea unde aveam parcată mașina.

Mi-am propus să aduc la cunoștința RATB situația. Mă simțeam nedreptățit pentru faptul că achiziționasem niște servicii pe care nu apucasem să le savurez complet. 😉 Am trimis email. După o săptămână nu primisesem niciun răspuns. Le-am retransmis emailul. Dupa încă o săptămână nu primisesem niciun răspuns. Cam după 16 zile am primit ceva atenție:

Stimate Domnule Mihai Palade ,

Referitor la sesizarea dumneavoastra transmisa Regiei Autonome de Transport Bucuresti prin intermediul site-ului www.ratb.ro , va comunicam urmatoarele:

Conform programului de circulatie in linia City Tour, ultimul autobuz pleaca pe semicursa din Piata Presei Libere spre Piata Unirii la ora 20:45, iar pe semicursa Piata Unirii spre Piata Presei Libere la ora 21:25.

Cu stima,

Biroul Relatii cu Publicul

Am considerat raspunsul RATB nemulțumitor, așa că am mai scris un mesaj RATB -ului pentru clarificări:

Buna ziua,

Va multumesc pentru raspuns. Am inteles pozitia dumneavoastra care, totusi, contravine cu orarele de trafic afisate in statiile de autobuz, publicate in brosurile distribuite in autobuz sau informatiile transmise de conducatorii auto.
Ma consider nedreptatit, achizitionand in data respectiva 4 bilete de autobuz, primind asigurari ca autobuzele functioneaza pana la orele 22:00, fiind in statia de autobuz inca de la orele 21:20 si neputand in final beneficia de serviciile achizitionate.
Doresc sa stiu daca doleantei mele ii va fi dat curs: recuperarea contravalorii cartelelor achizitionate sau folosirea serviciilor de transport cu alta ocazie.
Sper sa primesc un raspuns in cel mai scurt timp posibil, chiar astazi. In caz contrar imi rezerv dreptul de a prezenta doleanta si celorlalte autoritati in domeniu: ministerul turismului, protectia consumatorului, administratia publica Bucuresti.
Va multumesc,
Mihai PALADE
Nu am primit niciun răspuns într-un timp rezonabil, așa că m-am vazut nevoit să anunț și Primăria București și Ministerul Turismului, cât și Protecția Consumatorului.
Numai de la Ministerul Turismului am primit o scrisoare în care sunt asigurat că problema mea nu face parte din responsabilitățile lor, dar au adus deja la cunoștința Primăriei situația creată.
In urma cu vreo saptamana m-a sunat cineva de la RATB sa-mi transmita ca au primit sesizarea si ca vor reveni cu un alt telefon ca sa-mi indice cum pot refolosi bilete alta data, DAR numai pe traseul ramas. 😉
Inca astept …
Ce ziceti, programul Bucharest City Tour este unul profesionist?
Update 2012-07-20
No comment. Sau poate … #8u@9#yuH!@!!!

RATB

Nr. inreg:50494/20.07.2012

Spre stiinta: OPC

Ref. la adresa 9296/04.07.2012

Stimate domnule Palade,

In legatura cu solicitarea dumneavoastra, inregistrata cu nr. 50494, va comunicam urmatoarele:

In urma verificarilor efectuate in evidentele electronice, s-a constatat ca, in data de 10.06.2012, titlurile de calatorie procurate pentru linia turistica Bucharest City Tour au fost validate in intervalul orar 19.17 – 19.18.

Conform programului de circulatie, ultimul autobuz pleaca spre Piata Unirii la ora 21:00, ceea ce inseamna ca la ora 21.20, autobuzul deja trecuse de statia in care va aflati. Circuitul turistic se incheie, astfel, la ora 22.00. Intrucat titlul de calatorie este valabil 24 de ore de prima validare, va comunicam ca nu putem da curs favorabil solicitarii dumneavoastra.

Pentru detalii suplimentare, va rugam sa luati legatura cu Serviciul Comercial la adresa Calea Serban Voda nr. 164-168, sector 4, sau la numerele de telefon 021.311.13.98, 021.336.56.50 –  interior 117/120/121, program de lucru de luni pana vineri, intre orele 07.00-15.00.

Cu respect,

Serviciul Relatii Publice

Reclame

Un gând despre „O experiență turistică

  1. Ce să zic.Și eu care frecventez Bulevardul Ion Mihalache am constatat că s-a lucrat în jurul anilor 2012 la linia comună 24 42 45 46.Dar refugiul îngust lipsit de gard de protecție de pe Bulevardul Ion Mihalache de la intersecția cu Șoseaua Nicolae Titulescu a rămas același.Am trimis mail la RATB prin care am sesizat că refugiul cu pricina nu a fost înlocuit cu unul mai lat prevăzut cu gard de protecție în ciuda lucrărilor la căile de rulare.Și ce mi-au răspuns după un timp?”Refugiul de pe Bulevardul Ion Mihalache de la intersecția cu Șoseaua Nicolae Titulescu a fost construit în 2012 respectându-se aceleași amplasament și dimensiuni.Din păcate din cauza configurației zonei refugiul nu poate fi mărit în lățime și nici în lungime întrucât ocupă o bandă de circulație auto.De asemenea din cauza dimensiunilor reduse nu poate fi prevăzut cu gard de protecție.”Adică noi pietonii ne punem zilnic viețile în pericol pe refugiile înguste lipsite de garduri de protecție și ei în loc să elimine un pericol îl prelungesc.Acum ce facem?Mai stăm o tură până la următoarea reabilitare?Oare care o fi perioada între două reabilitări succesive la o linie de tramvai?Și în cele din urmă cât o mai fi până devin istorie refugiile înguste lipsite de garduri de protecție ale capitalei?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s